Begeleide wandeling:

Moren en Romeinen

In de voetsporen van de Moren en Romeinen

We beginnen met een bezoek in ezelstempo aan de dorpsbron van Paderne uit de 18e eeuw. Wij lopen langs de wild overwoekerde oevers van de beek richting de watermolen, deze ligt aan het riviertje Ribeira de Quarteiro. Deze oude gemetselde muren worden tot op de dag van vandaag nog voor een traditioneel wateraangedreven molensysteem gebruikt.

Iets verderop bezoeken wij de middeleeuwse brug die op Romeinse fundamenten staat. Deze werden in het jaar 1771 gerestaureerd en veilig gemaakt om te kunnen gebruiken.

Daarna gaat het iets omhoog naar het historische kasteel „Castelo Paderne“,  één van de zeven afgebeelde kastelen op de Portugese vlag. Deze indrukwekkende vesting behoort tot het culturele erfgoed
van Portugal. Het voor ons liggende uitzicht op de kust nodigt u uit voor onze gezamelijke picknick. Terug naar het Ezelshof gaat het door sinaasappel- en olijvenplantagen.

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

Winter / voorjaar / herfst

Oktober tot mei
Begintijd: op afspraak. Ontmoetingsplaats: gratis parkeren bij voetbalstadion Paderne (Estrada de Paderne 970N, Paderne, Portugal, GPS-coördinaten 37.175794, -8.204120). Transfer van uw hotel op aanvraag.

Zomer

Juni tot september
Begintijd: op afspraak. Ontmoetingsplaats: gratis parkeren bij voetbalstadion Paderne (Estrada de Paderne 970N, Paderne, Portugal, GPS-coördinaten 37.175794, -8.204120). Transfer van uw hotel op aanvraag.

Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken voor een moment waarop het voor u past. Per telefoon (+351 932 970 888) of per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Programma

  • Ophalen vanaf de ontmoetingsplaats bij de parkeerplaats van het voetbalstadion Paderne
  • Get together met een welkomstdrankje en de eerste informatie
  • Wij leren onze ezels kennen (ezel rijbewijs)
  • Laatste voorbereiding voor de tocht; wij zadelen onze ezels op
  • De gezellige tocht met de ezels kan beginnen
  • Na 2/3 deel van de tocht genieten wij van een heerlijke picknick met een fantastisch uitzicht
  • Aankomst bij het Ezselshof; we zadeln af en voeren de ezels
  • Zwem plezier in het natuurbad (optioneel)
  • Transfer terug naar de ontmoetingsplaats bij de parkeerplaats van het voetbalstadion Paderne ( heen en terug )

Graag meebrengen: gesloten schoenen, kleding waarin u zich goed kunt bewegen, zwemkleding (optioneel).